Wisseling fractievoorzitter per 1 mei 2016

Het voorzitterschap van GemeenteBelangen Achtkarspelen wordt per 1 mei 2016 vervuld door Rinus Buising (61) uit Twijzel. Sinds de verkiezingen van 2014 hanteerde Frans Hoekstra (Harkema) de voorzittershamer; hij blijft als raadslid aan het GBA verbonden. De wisseling vindt plaats op aangeven van Hoekstra zelf. Buising was lid van de schaduwfractie van 2011 tot en met 2014 en werd ná de gemeenteraadsverkiezingen benoemd tot fractielid. Aangevuld met de diverse taken van fractievoorzitter blijft zijn huidige portefeuille, te weten Zorg, Werk en Inkomen, Financiën en Asielbeleid ook na overdracht van het voorzitterschap zijn aandachtsgebied. GemeenteBelangen Achtkarspelen is een coalitiepartij, heeft drie raadszetels en heeft een wethouder in het college.