Misverstanden zijn van alle tijden

Net als vorig jaar gaan we ook dit jaar met vakantie weer naar één van de parels van de Waddenzee, het mooie Ameland. En natuurlijk hoop je op mooi weer, maar zelfs met minder mooi weer is en blijft het genieten van de zee, het strand, de bossen, de restaurantjes etc. Zeker met een hond die energie voor vier heeft is het een weldaad om deze ’s avonds finaal uitgeteld te zien liggen snurken. Wij volgen dit voorbeeld regelmatig tijdens de vakanties en het gebeurt dan ook wel eens dat ik in de stoel opschrik als mijn vrouw mij aanschudt met een: “Rinus, wakker worden! We moeten slapen……!

Vorig jaar was er sprake van een vreemd incident op het eiland en bleek er een – nog jeugdig en sportief uitziende – man van middelbare leeftijd jonge kinderen lastig te vallen, in ieder geval deze aan te spreken. De bedoelingen van dit heerschap waren niet duidelijk, maar in tijden waar je de gekste dingen hoort blijf je uiteraard op je hoede. En zeker voor de ouders van jonge kinderen geeft dit niet het geruste vakantiegevoel.

Op een dag waren we, na een fikse strandwandeling, bijna terug in het dorp toen we een gezin (man, vrouw, twee kinderen) tegenkwamen. Eén van de kinderen, een meisje van een jaar of 10, keek mij aan en net toen we hen voorbij waren hoorde ik haar tegen haar ouders zeggen: “Mam, dat is die man die ik eergisteren bedoelde”. Ik schonk er verder geen aandacht aan, dit in tegenstelling tot de vader van het meisje. De man hield mij staande en stelde zich keurig aan mij voor. We praatten met elkaar over koetjes en kalfjes en hij vertelde dat ze uit Harkema kwamen. Ik kende de man niet, maar ik vond het wel gezellig om even een babbeltje met een andere inwoner van Achtkarspelen te maken.

Anders was dit met een paar jonge kerels die ook hadden gehoord wat het meisje tegen haar vader zei. En, als blikken konden doden was dit stukje proza nimmer aan deze krant toevertrouwd. Er werd wat tegen me aan geduwd en de jonge kerels overlegden wat ze zouden gaan doen. Gelukkig overlegden ze ook even met de vader van het meisje. En toen deze vertelde dat ik de man was die op de nationale voorleesdag bij zijn dochter in de klas een verhaal over het milieu had voorgelezen was ook dit misverstand de wereld weer uit.

Namens GemeenteBelangen Achtkarspelen: Prettige vakantie!